SEARCH POWERED BY
Είσοδος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Πρόσωπα

The Young & the Restless: Οι 15 νέοι συνεχιστές

Δεν φοβούνται την πρόκληση, αλλά την αδράχνουν και την μετουσιώνουν σε πράξη
 • 31 Αυγ. 2016
 • 07:00 πμ

Είναι τεράστια η πρόκληση και μεγάλο το βάρος της ευθύνης όταν καλείσαι να αναλάβεις τη συνέχεια ενός οικογενειακού επιχειρηματικού οικοδομήματος, που κληροδοτείται με την αξίωση ή τουλάχιστον την προσδοκία, επιεικώς ομιλώντας, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Όταν η νέα γένια παραλαμβάνει από την προηγούμενη, η προσοχή είναι στραμμένη επάνω της. 

RELATED ARTICLES

Οι πάντες περιμένουν ν’ ακούσουν τι νέο και καλό θα φέρει, να δουν και να κρίνουν τα έργα της, με μέτρο σύγκρισης την ίδια την ιστορία που κατόρθωσε να γράψει η προηγούμενη γένια, η οποία σταδιακά παραδίδει. 

Οι 15 νέοι συνεχιστές, που παρουσιάζουμε, έχουν ηλικίες από 23 έως και 37. 

Δεν φοβούνται την πρόκληση. Την αδράχνουν και τη μετουσιώνουν σε πράξη. Έχουν, μάλιστα, ήδη να επιδείξουν έργα αξιέπαινης συνέχειας και προσωπικούς στόχους για το μέλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων, για τους οποίους δεν διστάζουν να μας μιλήσουν.
 

Αντρέας Αναστασιάδης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Telia & Pavla BBDO
29 ΕΤΩΝ

Σπούδασα engineering in computer science and electronics στο πανεπιστήμιο του Bristol και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στον κλάδο της επιχειρηματικότητας στο UCL του Λονδίνου. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα start-up στο Λονδίνο για τη συλλογή ψηφιακών δεδομένων (digital data collection).

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση αρχικά για ένα διάστημα, μεταξύ των δύο πτυχίων μου, όταν βοήθησα στην προώθηση και την ένταξη ψηφιακών εργαλείων και νέων τεχνολογιών. Αυτό έγινε προτού να ενταχθώ ως μόνιμο μέλος της ομάδας.

Σήμερα ο επίσημος τίτλος μου είναι υπεύθυνος στρατηγικής. Αρχικά, πρέπει να μπω στο σκεπτικό του πελάτη, ώστε να καταλάβω τα επιχειρηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους στόχους που θέλει να πετύχει. Έπειτα, διεξάγω πλήρη έρευνα της σχετικής αγοράς, αναζητώντας την πιο αποδοτική επικοινωνιακή στρατηγική. Με λίγα λόγια, η δουλειά μου είναι να βρω τον τρόπο, ώστε ο προϋπολογισμός που διαθέτει ο πελάτης να του επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν να αποδείξω πως τα προσόντα και οι ικανότητές μου ήταν όχι μόνο σχετικά με την επιχείρηση, αλλά και απαραίτητα για την εξέλιξή της. Επειδή οι σπουδές μου ήταν στην πληροφορική και την επιχειρηματικότητα και όχι στη διαφήμιση ή το μάρκετινγκ, ίσως να ηχούσε κάπως περίεργο το ότι επρόκειτο να ασχοληθώ με την επιχείρηση.  

 

Αρετή Αναστασιάδη
ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                                        
The Worx
33 ΕΤΩΝ

Σπούδασα marketing & advertising στο University of the Arts London. 

Η πρώτη μου δουλειά, αφού ολοκλήρωσα το training μου, ήταν account planner στην AMV BBDO του Λονδίνου. Μετά εργάστηκα για δύο χρόνια ως account manager στην KYP Plc, ένα direct marketing communications agency στη βρετανική πρωτεύουσα, με πελάτες, όπως, The Royal Navy, British Gas, Audi και Department for Transport.  

Ξεκίνησα να εργάζομαι στη TheWorx το 2006, τη θυγατρική εταιρεία της Telia & Pavla BBDO. Η πρώτη μου θέση ήταν account planner στον τομέα της διαδραστικής και διαδικτυακής επικοινωνίας.

Σήμερα είμαι διευθύνουσα σύμβουλος της TheWorx από το 2010. Η εταιρεία έχει, πλέον, αναπτυχθεί, ώστε να παρέχει πολλές εξειδικευμένες υπηρεσίες. Ο ρόλος μου είναι να κατευθύνω την ομάδα μου, για να δουλεύει αρμονικά, να ασχολούμαι με το business development και να ενημερώνομαι συνεχώς για νέες παγκόσμιες τάσεις στον τομέα.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, με πυξίδα το όραμα του πατέρα μου για breakthrough creativity, κάτω από το οποίο εμπνεύστηκε την Telia & Pavla BBDO και μετέπειτα τη TheWorx, αλλά και το Hybrid Advertising Alliance - μια πρωτοποριακή συμμαχία, που πρόσφερε διέξοδο από τις δυσκολίες του κουρέματος του 2013. Από μικρή λάτρευα τη διαφήμιση κι έτσι περνούσα αρκετό χρόνο στο γραφείο. Όταν ξεκίνησα δουλειά, ήθελα τα άτομα που με ήξεραν ως παιδί να με αποδεχτούν ως επαγγελματία. Αυτό το κατάφερα με σκληρή δουλειά και αναλαμβάνοντας πολλά καθήκοντα στην εταιρεία.  


 

Αρτέμιος Αντωνιάδης
BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER                                 
Όμιλος Voici La Mode
25 ΕΤΩΝ 

Σπούδασα διεθνή διοίκηση φιλοξενίας στο Surrey University Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στον Όμιλο Voici La Mode, με την ολοκλήρωση των σπουδών μου. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι τον Μάιο του 2015, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα management trainee, όπου ακολούθησα συγκεκριμένο πλάνο εκπαίδευσης και ανάπτυξης, με στόχο να γνωρίσω τα λειτουργικά τμήματα του ομίλου, που αντιπροσωπεύει τα Marks & Spencer, το Celio και τα Café la Mode.  

Σήμερα κατέχω τη θέση του business development manager. Έχοντας πάντα ως μέλημά μου την ομαδική και συλλογική συνεισφορά, σύμφωνα και με το όραμα του oμίλου μας, αυτό τον καιρό επικεντρώνομαι στην επέκταση των εργασιών του Café La Mode και του τμήματος catering and events, το οποίο ακολουθεί μια ραγδαία πορεία ανάπτυξης.

Η σημαντικότερη πρόκληση, από την ημέρα της ένταξής μου στον όμιλο, είναι να να προσφέρω τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μου και να ανταποκρίνομαι επάξια στους εταιρικούς στόχους. 


 

Ανδρέας Βασιλόπουλος
BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER                                     
G.A.P. Vassilopoulos Group
26 ΕΤΩΝ 

Σπούδασα στο University of Richmond, USA, με bachelor στο business management και ΜsC στο logistics and supply chain management, University of Westminster, UK.  

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην εταιρεία DB Schenker στο Μαϊάμι, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των logistics. Εργάστηκα εκεί για ένα χρόνο και στην ουσία ήταν ένα πρόγραμμα πρακτικής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (ΜsC).   

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση στις 8 Σεπτεμβρίου 2015. Τους πρώτους έξι μήνες πέρασα απ’ όλα τα τμήματα της εταιρείας για να πάρω μια καλύτερη εικόνα και να μάθω περισσότερα για τις καθημερινές τους λειτουργίες. 

Σήμερα είμαι business development manager και παράλληλα ανέλαβα τη διοίκηση του marketing department. Μια από τις ευθύνες μου είναι να αναπτύσσω κάθετα τις διάφορες υπάρχουσες υπηρεσίες που προσφέρει ο όμιλος, καθώς και να εμπλουτίζω την γκάμα των υπηρεσιών που παρέχονται με νέες, ώστε να υπάρχει συνεχής επέκταση. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση όταν εντάχθηκα στην επιχείρηση ήταν και θα είναι πάντοτε η ίδια. Ως νέα γενεά να ξεπεράσουμε τις επιτυχίες των δημιουργών του ομίλου και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του συγκροτήματος γι’ αυτούς που θα ακολουθήσουν. 


Στάλω Βασιλοπούλου
BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER                                         
G.A.P. Vassilopoulos Group
26 ΕΤΩΝ

Σπούδασα στο Cass Business School (City University London) και έχω πάρει bachelor’s degree στο business management (BSc Hons). Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στο London School of Economics στον τομέα του business management and human resources (MSc). 
Η πρώτη μου δουλειά ήταν για ένα χρόνο στα κεντρικά γραφεία της G.A.P. Vassilopoulos στο Λονδίνο. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση πριν από δύο, περίπου, χρόνια. Αρχικά πέρασα από όλα τα τμήματά της, για να πάρω μια πρώτη γεύση του τι προσφέρει. Επίσης, εργάστηκα για λίγο καιρό στο human resources department και παράλληλα στο marketing.

Σήμερα είμαι business development manager. Ο ρόλος μου είναι να βοηθήσω στη μεγαλύτερη ανάπτυξη του συγκροτήματός μας με την εισαγωγή καινούργιων υπηρεσιών, αλλά και στην περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των υφιστάμενων εργασιών μας. Επίσης, είμαι υπεύθυνη του branding (marketing department), ενώ παράλληλα ενημερώνομαι και επιμορφώνομαι από τα διάφορα τμήματα του ομίλου εμβαθύνοντας περισσότερο, ώστε να αναπτύξω περαιτέρω τις γνώσεις μου. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν αρχικά η ομαλή ένταξη στον όμιλο, καθώς ήμουν η πρώτη από τη νέα γενιά της οικογένειας που επέστρεψε στην Κύπρο από τις σπουδές. Οι νεότεροι πρέπει να τα καταφέρουμε, συνεχίζοντας το έργο που άρχισαν και ανέπτυξαν οι δημιουργοί του συγκροτήματος, και να επιτύχουμε νέους στόχους, ώστε μια μέρα να μπορέσουμε να παραδώσουμε τη δική μας σκυτάλη στις επόμενες γενεές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα από εδώ και πέρα. 


Παυλίνα – Χριστίνα Ιακωβίδου
MARKETING AND PUBLIC RELATIONS MANAGER 
A.I. Motokinisi Group
33 ΕΤΩΝ

Σπούδασα στο European Business School του Λονδίνου international business with management και italian language, καθώς και public relations στο University of Nicosia. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν real estate consultant στο Harrods Estate του Λονδίνου. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση από πολύ μικρή, τα καλοκαίρια, βοηθώντας περισσότερο στις εργασίες της υποδοχής, του call center και του administration. 

Σήμερα κατέχω τη θέση της marketing & pr manager, την οποία ανέλαβα πριν από οκτώ χρόνια. Τα καθήκοντά μου περιλαμβάνουν οργάνωση, διεύθυνση και προώθηση της στρατηγικής του ομίλου σε θέματα μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων. Ακόμα, έχω την ευθύνη της επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της, αλλά και διάφορων εξωτερικών συνεργατών, στοχεύοντας παράλληλα στη διεύρυνση του πελατολογίου μέσα από τη διαφήμιση ή με διάφορες εκδηλώσεις, πάντοτε βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται από τα εργοστάσια που συνεργαζόμαστε.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση, όταν εντασσόμουν στην επιχείρηση, ήταν να αποδείξω έμπρακτα τις ικανότητές μου σε έναν απαιτητικό επαγγελματικό τομέα. Σήμερα, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας και της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ, κύρια πρόκλησή μου είναι να είμαι συνεχώς ενήμερη και να αναβαθμίζω τις γνώσεις μου.


Ελένη Κυρατζή
MARKETING DIRECTOR AND BUYER                                          
Amicci
26 ΕΤΩΝ

Σπούδασα BA in management και human resources στο Πανεπιστήμιο του Nottingham κι απέκτησα masters degree in fashion merchandising marketing στο FIDM του Λος Άντζελες. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε public relations agency στο Λος Άντζελες, όπου για ένα χρόνο εργάστηκα στον τομέα της δημιουργικής προώθησης της μόδας και στην αλληλεπίδραση των κοινωνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση το καλοκαίρι του 2014 και τα πρώτα μου καθήκοντα ήταν να δημιουργήσω το website και τα social media accounts της εταιρείας. 

Σήμερα είμαι υπεύθυνη για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και την ενημέρωσή της, την προώθηση στα social media, αλλά και για το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση, καθώς και την αγορά των συλλογών μας, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης νέων γραμμών. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν να εισαγάγω την εμπορία των γραμμών μας στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας.


 

Διονύσης Μαυρομάτης
HUMAN RESOURCE/RETAIL SALES MANAGER ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ IT DEPARTMENT
Βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης
29 ετών

Σπούδασα BA business administ-ration στο University of Central Lancashire, UK και έκανα στον ίδιο τομέα master στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην επιχείρηση του πατέρα μου, στην ηλικία των 16 για την καλοκαιρινή περίοδο, ως πωλητής σε υποκατάστημα των Βιβλιοπωλείων Μαυρομάτης. Καθήκοντα μου ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών, ταμείο, συγύρισμα, συμπλήρωση ελλείψεων σε προϊόντα. Από πολύ μικρός ήμουν μέρος της επιχείρησης, καθώς περνούσα δημιουργικά τον χρόνο μου στο βιβλιοπωλείο διαβάζοντας παραμύθια, βιβλία και παράλληλα βοηθούσα στην τακτοποίηση προϊόντων ή στην τοποθέτηση τιμών σε αυτά. Στην πορεία των χρόνων συμμετείχα ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση, παράλληλα με τις σχολικές, στρατιωτικές και πανεπιστημιακές υποχρεώσεις μου. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι επίσημα στην εταιρεία όταν τελείωσα τις σπουδές μου το καλοκαίρι του 2010 κι ανέλαβα καθήκοντα manager του ΙΤ department. Ακολούθησε η θέση του επόπτη καταστημάτων και προσωπικού (HR & operations).

Σήμερα κατέχω το πόστο του human resource/ retail sales manager και υπεύθυνου του IT department. Tα κύρια καθήκοντα μου είναι: Η διαχείριση του προσωπικού της εταιρείας -προσλήψεις, εκπαίδευση, αξιολόγηση, παραγωγικότητα -, η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των διαδικασιών στα καταστήματα, η αύξηση των πωλήσεων και η μείωση των εξόδων, η ανεύρεση νέων προϊόντων, τα περί ISO 9001 document and quality control manager και η διαχείριση του τεχνολογικού τομέα της επιχείρησης.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση, ως του νεότερου μέλους της οικογενειακής επιχείρησης, ήταν να έχω τον πήχη ψηλά στα μάτια της οικογένειας, κάτι το οποίο δυσκόλευε η μικρή μου πείρα. Η σημαντικότερη πρόκληση ως νέου στελέχους σήμερα είναι η ανάπτυξη της επιχείρησης στους τομείς των αγορών νέων προϊόντων, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. 

 

Ελένη Μιντίκκη
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
A. Mintikkis Farm
29 ετών

Σπούδασα BSc Food Science with Business και MSc Supply Chain Management.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν βοηθός τεχνολόγου τροφίμων στην BP Ηνωμένου Βασιλείου.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση το 2011 ως βοηθός υπεύθυνης στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου. Τα καθήκοντά μου ήταν επιθεωρήσεις χώρων παραγωγής της εταιρείας για θέματα ασφάλειας και ποιότητας προϊόντων και καταγραφή στοιχείων που αφορούσαν στην παραγωγή και τους ελέγχους.

Σήμερα είμαι υπεύθυνη για τη διαχείριση του συστήματος ασφάλειας τροφίμων (FSSC 22000), με το οποίο είναι πιστοποιημένη η εταιρεία, για την ενημέρωση και ευθυγράμμιση της επιχείρησης με ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς και για την επικοινωνία με πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες και αρμόδιες Αρχές.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω στην επιχείρηση και να αποκτήσω την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου μέσω της δουλειάς μου και όχι λόγω του οικογενειακού ονόματος. Σήμερα, η σημαντικότερη μου πρόκληση είναι, μέσω της δουλειάς μου και της συνεργασίας με τα υπόλοιπα νέα μέλη της ομάδας, να βαδίζουμε στις αρχές που έθεσε η παλαιότερη γενεά και ταυτόχρονα να συμβαδίζουμε με την εποχή μας, συνεισφέροντας περαιτέρω στην επιτυχή πορεία της επιχείρησης.


Ευθύμιος Μιντίκκης
FINANCIAL CONTROLLER                                                      
A. Mintikkis Farm 

Σπούδασα χρηματοοικονομικά. Είμαι κάτοχος ακαδημαϊκού (ΒSc) και μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΒΑ) και είμαι μέλος του Επαγγελματικού Συνδέσμου Λογιστών ΑCCA. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στον ελεγκτικό οίκο PriceWaterHouseCoopers κι ακολούθως εργάστηκα στο τμήμα εσωτερικού ελέγχου του ομίλου Louis.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση τέλη του 2006 ως βοηθός του τότε οικονομικού διευθυντή.

Σήμερα είμαι ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Μιντίκκης. Ανέλαβα καθήκοντα το 2008, τα οποία περιλαμβάνουν: Ετοιμασία και παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου στο ΔΣ, καθώς και των μηνιαίων καταστάσεων σε σχέση με την εμπορική και οικονομική επίδοση της εταιρείας. Ακόμα, παρακολούθηση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τον προϋπολογισμό, απευθείας επικοινωνία με διάφορους συνεργάτες/ συμβούλους, τράπεζα, προμηθευτές, δικηγόρους και ελεγκτές. Επίσης, ετοιμασία, ανάλυση στοιχείων και λήψη αποφάσεων από κοινού με τον γενικό διευθυντή και το ΔΣ αναφορικά με επενδυτικές εργασίες της εταιρείας για ανάπτυξη τόσο των λειτουργικών της εγκαταστάσεων όσο και για επέκταση των εργασιών της σε καινοτόμα προϊόντα που απαιτεί η αγορά. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ήταν η απόκτηση εμπιστοσύνης και σεβασμού από τους γύρω μου. Πρώτο μου μέλημα ήταν να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους και συνεργάτες μου πως, αν και νεαρός στην ηλικία, μπορούσα να μεταφέρω στην εταιρεία τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα, ώστε να δημιουργήσουμε ομαδικά ανάπτυξη και να της δώσουμε περαιτέρω αξία, διατηρώντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον τομέα που δραστηριοποιείται. 


 

Ανδρέας Παλαντζής
MARKETING MANAGER                                                                   
E. Neophytou Trading Co (Serano)
28 ΕΤΩΝ

Σπούδασα marketing στο University of Nicosia. 

Ξεκίνησα να εργάζομαι επίσημα το 2014, όταν εντάχθηκα στην οικογενειακή επιχείρηση.

Σήμερα είμαι marketing manager της εταιρείας. Τα καθήκοντα της θέσης αφορούν ενέργειες marketing, όπως, retail, above the line, below the line και digital, καθώς και τη διαχείριση των social media για την Κύπρο και το εξωτερικό.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση, όπως και κάθε μέλους νέας γενιάς σε μια οικογενειακή επιχείρηση, είναι να κερδίσω τον σεβασμό του προσωπικού και στη συνέχεια του διοικητικού συμβουλίου. Η σημαντικότερη μου πρόκληση, ως νέου στελέχους, είναι η εισαγωγή και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και σύγχρονων προγραμμάτων τεχνολογίας, που θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα πετύχουν αύξηση των πωλήσεων, customer loyalty, brand awareness και φυσικά εδραίωση της εταιρείας. 


Όλγα Παλαντζή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
E. Neophytou Trading Co (Serano)
23 ΕΤΩΝ

Σπούδασα accounting (BSc) στο University of Nicosia και εντάχθηκα απευθείας στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ξεκίνησα να εργάζομαι από τα εφηβικά μου χρόνια, βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση, με απώτερο σκοπό όταν θα ερχόταν η στιγμή να προσληφθώ επίσημα στην εταιρεία, να έχω ήδη κάποια σχετική εμπειρία. Από τον Μάρτιο του 2016, τελειώνοντας και επίσημα τις σπουδές μου, εντάχθηκα στο δυναμικό της εταιρείας ως εκπαιδευόμενο νέο στέλεχος. 

Σήμερα έχω αναλάβει γενικά καθήκοντα στην εταιρεία, εφόσον τακτική της είναι ότι τα νέα μέλη της οικογένειας, που εισέρχονται, πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα προσαρμογής πέντε ετών, κατά το οποίο θα εκπαιδευτούν σε όλα τα τμήματα. Απώτερος στόχος είναι να αποκτήσω γενική αλλά και σε βάθος γνώση της επιχείρησης και των διαδικασιών της. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν και παραμένει η πλήρης επικοινωνία με τις άλλες δύο γενιές, όπως, επίσης, το να συνεργάζομαι αρμονικά με το υπόλοιπο προσωπικό, να κερδίσω την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την αποδοχή του.


 

Λουκής Πετρίδης
BRAND MANAGER                                                                 
Laiko Cosmos Trading
30 ΕΤΩΝ

Σπούδασα music performance και μουσικολογία.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν καθηγητής μουσικών οργάνων και θεωρίας, τομέας με τον οποίο ασχολήθηκα για οκτώ χρόνια και ως μουσικός σε μπάντες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δούλευα στις αποθήκες της τότε Cosmos Trading για το χαρτζιλίκι μου.  Η φύση της εργασίας μου στις αποθήκες ήταν, ασφαλώς, εντελώς διαφορετική από τα καθήκοντα που ασκώ τώρα, αλλά πιστεύω ότι ήταν μια εμπειρία που με έκανε να καταλάβω και να αγαπήσω αυτό που κάνει σήμερα η Laiko Cosmos Trading και να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο την τωρινή μου δουλειά.

Σήμερα είμαι brand manager στη Laiko Cosmos Trading. Τα καθήκοντα μου είναι να επιβλέπω τις πωλήσεις των προϊόντων που διαχειρίζομαι και να επιτυγχάνω τους στόχους των πωλήσεών μου. Επίσης, διαχειρίζομαι τη νέα ιστοσελίδα της εταιρείας, που δημιουργήσαμε πριν από λίγους μήνες. 

Η σημαντικότερη πρόκληση ήταν για μένα η ίδια η εργασία σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες FMCGs στην Κύπρο. Αν και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που οι επιχειρήσεις είναι τρόπος ζωής, η δική μου επαγγελματική πορεία, ως πρόσφατα, ήταν επικεντρωμένη στη μουσική. Η μετάβαση μου στην εταιρεία ήταν μια μεγάλη πρόκληση και κατάλαβα ότι το ενδιαφέρον μου γι’ αυτήν ήταν, τελικά, έμφυτο. 


Στάλω Πετρίδη
MARKETING MANAGER                                                     
Drogopharma Health & Beauty (Apivita)
28 ετών

Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού στο Uclan University και στο Westminster University. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

Ξεκίνησα να εργάζομαι το 2010. Θέλοντας να έχω εμπειρία σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, ξεκίνησα από εκείνο της εκτέλεσης των παραγγελιών και στη συνέχεια προχώρησα στη λιανική πώληση, ώστε να έχω ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη. 

Σήμερα είμαι στο τμήμα marketing. Είμαι υπεύθυνη για ό,τι αφορά τον Τύπο, τα social media, το merchandizing και γενικότερα την εικόνα της εταιρείας προς τα έξω. Επίσης, έχω τον έλεγχο της διαχείρισης του καταστήματός μας στη Λευκωσία κι αναλαμβάνω την εκπαίδευση είτε καινούργιου προσωπικού είτε του υφιστάμενου, αλλά και όπου αλλού μπορεί να χρειαστεί, για παράδειγμα, σε φαρμακεία, πολυκαταστήματα ή spa. Σε μια οικογενειακή επιχείρηση τα καθήκοντα δεν είναι πάντα σταθερά, όποτε χρειαστεί πρέπει να είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Η σημαντικότερη μου πρόκληση, όταν εντασσόμουν ως η νεότερη γενιά στην επιχείρηση, ήταν να μη με βλέπουν μόνο σαν «το παιδί που αναλαμβάνει», αλλά από κοινού με τους γονείς μου να καταφέρουμε να χτίσουμε και μια σωστή επαγγελματική σχέση, η οποία να εκτείνεται και στο προσωπικό, ώστε να μετρούν οι απόψεις και οι εισηγήσεις μου. 


 

Μαρίσσα Συμεωνίδου
HUMAN RESOURCES ASSISTANT MANAGER 
SYMEONIDES GROUP
25 ετών

Σπούδασα στο University of Westminster BA Business with Property και στο Kings College London MSc Human Resource Management & Organizational Analysis. 

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μια εταιρεία επικοινωνίας με έδρα την Αθήνα, όπου εκεί διαχειριζόμουν τα social media και τις online marketing στρατηγικές διάφορων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και σήμερα, άλλωστε, διαχειρίζομαι και κάποια social media της εταιρείας μας. Ήταν, σίγουρα, πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι επέλεξα να κάνω τα αρχικά μου επαγγελματικά βήματα εκτός Κύπρου, σε μία άλλη εταιρεία, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και ένα άλλο κύκλο εργασιών, σε διαφορετικό τομέα, να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να μάθω αρκετά πράγματα γύρω από τον κόσμο του online marketing.

Σήμερα είμαι στο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ξεκίνησα στην εταιρεία, αρχές του 2014, ήξερα πως θα επικεντρωθώ σ’ αυτό, λόγω του μεταπτυχιακού μου, αλλά και του προσωπικού ενδιαφέροντος που τρέφω για τον τομέα. Τους πρώτους τρεις μήνες προσπάθησα να κάνω μια σωστή «εισαγωγή» και στις δύο εταιρείες, ώστε να δω τον κύκλο εργασιών και τα business objectives της κάθε μιας και να είμαι σε θέση να καταλάβω πώς αυτά συνδέονται με κομμάτια του HR. Στη συνέχεια εστίασα σε ορισμένα από αυτά, όπως η εκπαίδευση των υπαλλήλων του M&S, η μισθοδοσία, τα ωφελήματα, η παροχή κινήτρων και η καθημερινή επικοινωνία (employee relations) με το προσωπικό των Costa Coffee, αξιολόγηση των βιογραφικών, συνεντεύξεις υποψήφιων και πολλά άλλα που καθημερινά προκύπτουν. 

Η σημαντικότερη μου πρόκληση ήταν και παραμένει να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και την επιτυχία της προηγουμένης γενιάς και ταυτόχρονα να εξελίξω την εταιρική εικόνα που έχει εδραιώσει για τόσα χρόνια στην αγορά. Θέλω να αφήσω το δικό μου στίγμα και να εξελιχθώ μέσα στην επιχείρηση ως άνθρωπος και επαγγελματίας. 

 

 

 

 

 

 • 31 Αυγ. 2016
 • 07:00 πμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hedge funds αγοράζουν ομόλογα Βενεζουέλας
 • 02 Αυγ. 2017
 • 11:59 πμ

Hedge funds αγοράζουν ομόλογα Βενεζουέλας

Tα ομόλογα της Βενεζουέλας που αποτιμώνται σε δολάριο, τα οποία διαπραγματεύονται στο ένα τρίτο της ...

ΠΑΣΥΞΕ: Πλήγμα η μη ψήφιση Υφυπουργείου Τουρισμού
 • 02 Αυγ. 2017
 • 11:40 πμ

ΠΑΣΥΞΕ: Πλήγμα η μη ψήφιση Υφυπουργείου Τουρισμού

Τη δυσαρέσκεια τόσο του ιδίου όσο και όλων όσων εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ε ...

Έτοιμη η Α’ και Β’ φάση του λιθόστρωτου στην Τραχυπέδουλα
 • 02 Αυγ. 2017
 • 11:33 πμ

Έτοιμη η Α’ και Β’ φάση του λιθόστρωτου στην Τραχυπέδουλα

Έργο που εξωραΐζει και συνάμα επαναφέρει τον παλιό παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Τραχυπέδουλα ...

Φορολογικό δέλεαρ στα καζίνο για προσέλκυση επενδύσεων
 • 02 Αυγ. 2017
 • 11:29 πμ

Φορολογικό δέλεαρ στα καζίνο για προσέλκυση επενδύσεων

Αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης, με στόχο να προσελκυστούν ισχυροί όμιλοι που ενδιαφέρονται για επέ ...